Header Ads

Muhallebi Tarifi

muhallebi puding tarifi

Muhallebi Tarifinin Malzemeleri

  • beş su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • üç yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (tercihe bağlı)
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Muhallebi Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Az ateşte kaynamakta olan muhallebi bileşimine yavaş yavaş ilave edin ve devamlı karışmasını sağlayarak pişiriniz. takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırlamış olduğunuz muhallebi topaklanacaktır.
Önerimiz
Temel olarak hazırlamış olduğunuz muhallebiyi vanilya özütü veya ufak bir parça damla sakızı ekleyerek aromalı hale getirebilirsiniz, renk ve kıvam vermesi için 1 tane yumurtanın sarısını ekleyiniz.

Muhallebi Tarifi Nasıl Hazırlanır ?

  1. Muhallebi Tarifi için dört su bardağı soğuk sütü büyük bir tencereye aktarınız. Toz şeker ekleyerek iyice karıştırmanın ardından ocağa alınız.
  2. Az ateşte aralarda karışmasını sağlayarak kaynamaya bırakınız.
  3. Buğday nişastasını kenara ayırdığınız bir su bardağı soğuk sütle seri bir şekilde karıştırınız. Nişastanın kıvamını açınız.
  4. Tencerenin içinde kaynamakta olan şekerli süt bileşimine nişastalı sütü yavaş yavaş ekledikten sonra bir çırpma teli desteği ile durmaksızın karıştırınız.
  5. Kıvam gelene kadar az ateşte karışmasını sağlayarak pişirdiğiniz muhallebiyi ikram kaselerine paylaştırınız. Oda sıcaklığında durduktan sonra sonrasında buzdolabında soğutunuz.
  6. Toz tarçınla süsleyip tatlandırdığınız muhallebileri soğuk olarak arkadaşlarınızla paylaşınız. Muhallebi Tarifini seveceksiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.