Header Ads

Sayrem Makarnası Nasıl Yapılır?

 

sayrem makarna tarifi

Seyrem ( Sayrem) makarnası daha çok köri soslu, kremalı gibi çeşitleri olan ve genelde tavuk ile birlikte servis edilen bir makarna türüdür. Zevke ve damak tadına göre içeriği zenginleştirilebilir. Makarna pratik ve lezzetli bir yiyecek türüdür ve her türlü sos, baharat, sebze, peynir, et, tavuk gibi malzemelerle zenginleşmeye müsait olduğu için her damak tadına hitap eden ve tercih edilen bir yiyecek türüdür. Büyük küçük fark etmeksizin her yaş grubuna hitap eden nadir yiyecekler arasındadır. Bu yazımızda en çok tercih edilen makarna çeşitlerine ve tariflerine yer verilmiştir. Fakat her yemek tarifi ve yapılışında olduğu gibi bunda da kişisel zevklerinize ve beğenilerinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.

 Kremalı Tavuk Makarna Tarifi

l 1 paket makarna ( çeşidi zevkinize göre belirleyebilirsiniz.)

l 1 paket kremalı tavuk çorbası

l 2 yemek kaşığı labne peynir

l 1 paket mangal harcı ( tercihen knorr olabilir.)

l 1 paket tavuk göğsü

l 500 gram mantar ( tercihen mantar çorbası da olabilir.)

l 1 tane kırmızı biber

l 1 tane yeşil biber

l 1-2 diş sarımsak

l 3 kaşık zeytin yağ

l 3 kaşık sıvı yağ

Kremalı Tavuk Makarna Yapılışı

 Makarnayı dilediğiniz şekilde haşlayın ( az ya da çok pişmiş olabilir.) İlk olarak bir tava da biberleri julyen kesip yağlar ile kavurun, çok pişmeden küp küp doğranmış tavuğu ekleyin ve tavuk kızarmaya başlamadan hemen önce 2-3 yemek kaşığı kremalı çorba harcından ekleyin. Tavuk kızardıktan hemen sonra haşladığınız makarnayı ekleyin ve labne peynirden de 1 kaşık ekleyin. Daha sonra ise mangal harcından yaklaşık 3-4 yemek kaşığı ekleyin. Sarımsağı güzelce rendeleyip ( isterseniz dövüp kullanın) çok az su ile karıştırıp ekleyin bu aşama da hafif yağ da eklemelisiniz. ( makarna yumuşak kıvamda olmalıdır.)

 

 Not: Sosları dilediğiniz ölçülerde değiştirebilirsiniz. Ketçap, mayonez ya da barbekü sosu ekleyebilirsiniz. Damak tadına göre baharat ekleyebilirsiniz. Servisi zevkinize göre yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 Köri Soslu Makarna Tarifi

 • 1 paket makarna ( makarna çeşidini kendi tercihiniz doğrultusunda belirleyebilirsiniz.)

 • 2 tatlı kaşığı köri sosu

 • 1 paket krema

 • 1 tatlı kaşığı tuz

 • 1 çay kaşığı karabiber

 • 4 yemek kaşığı yağ

 • 1 tatlı kaşığı kekik

 

 Köri Soslu Makarna Yapılışı

 Öncelikle makarnayı 10-15 dakika kadar haşlıyoruz daha sonra ocaktan alıp süzüyoruz. Süzme sırasında çok hafif soğuk sudan geçirirseniz makarnanın yapışmasını önleyebilirsiniz. Daha sonra bir tencere alıp yağı, kremayı, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Sonrasında köri sosunu tencereye koyuyoruz. Daha sonra makarnayı tencereye alıyoruz ve 3 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Tercihen yanında aynı sosları kullanarak yaptığınız tavuk ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 Not: Baharatları ve sosları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Servis esnasında ekstra soslar kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.