Header Ads

Nohut Makarnası Nasıl Yapılır?

 

nohut makarnası tarifi

Herkesin çok sevdiği pratik, yapması kolay olan bir yemek olan makarna birçok şekilde servis edilir. Haşlayarak sade şekilde, yoğurtlu, ketçaplı, domates soslu, peynirli olarak birçok şekilde tüketilir. Peki hiç nohut makarnasını denediniz mi? Farklı, alışagelmişin dışında, leziz bir yemek tarifi arayanlar nohutlu makarna tarifini mutlaka denemelisiniz.

 

 Makarnayı yaparken kullanılan malzemeler:

 -Yarım paket makarna

 -1 su bardağı haşlanmış nohut

 -1 yemek kaşığı zeytinyağı

 -1 yemek kaşığı tereyağı

 -İsteğe göre 1 çay kaşığı tuz

 

Tarifin Yapılışı

Öncelikle yemek tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve ısıtılır. Üzerine yarım paket makarna eklenir pilav gibi kavurmaya başlanır. Makarnalar hafifçe renk değiştirdiğinde haşlanmış olan nohut eklenir. Eğer nohutun haşlanmış olduğu dökülmediyse su da tencereye eklenebilir. Makarnaların üzerini geçecek şekilde sıcak su ya da tavuk suyu da eklenir. İsteğe göre kullanılan tuzu da ekledikten sonra karıştırılır. Orta ateşte olacak şekilde makarnalar suyunu çekecek şekilde pişirilir. Oldukça pratik ve leziz olan makarnamız servise hazırdır. İster sade ister yoğurtlu veya kremalı olacak şekilde servis edebilirsiniz.

 Makarnayı Süsleyen Nohutun Yapılış Tarifi:

 Nohutlar bir gece önceden yıkanıp üzerini geçecek şekilde su koyulup kapağı kapalı şekilde tencerede bir gece bekletilir. Ertesi gün su dökülüp nohutlar yıkanır ve tencereye yeni su koyulup nohutlar eklenip haşlanır. Nohut bilindiği üzere pişmesi geç olan bir bakliyattır ve yemeğinizi yaparken aceleniz var ise hızlı pişmesi için kesinlikle haşlarken tuz eklenmemelidir. Bu şekilde pişme süresi en aza indirgenmiş olur. Nohut makarnasının başka bir lezzetli tarifine değinilirse karşımıza Domatesli Nohut Makarnası çıkmaktadır.

 

 Domatesli Nohut Makarnası Tarifi:

 Malzemeler

-1 paket makarna

 -1 su bardağı haşlanmış nohut

 -3 adet orta boy domates

 -1-2 adet soğan

 -15 yemek kaşığı sıvıyağ

 -Yarım tatlı kaşığı karabiber

 -1 tatlı kaşığı tuz

 

 Tencereye küçük küçük doğranan soğan koyulup yağda kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates, tuz, karabiber eklenir. Bir miktar piştikten sonra üzerine haşlanmış nohut eklenir ve karıştırılır. Yapılmış olunan sos haşlanmış makarnanın üzerine dökülüp karıştırılır. Biraz soğumaya bırakıldıktan sonra servise hazırdır.

 Tavuklu Nohut Makarnası Tarifi:

 Malzemeler

-1 kg kemikli veya kemiksiz tavuk göğsü

 -1 su bardağı nohut

 -1 paket makarna

 -Süzme yoğurt

 -1 yemek kaşığı sıvıyağ

 -1 yemek kaşığı salça

 -Doğranmış maydanoz

 -Pulbiber- kuru nane- kekik

Tavuk haşlanarak soğumaya bırakılır ve didiklenir. Haşlamak için kullanılan su tencereye koyularak makarna da eklenip haşlanır. Makarna pişmesine 5 dakika kala, didiklenmiş tavuk eti ve haşlanmış nohut üzerine ilave edilir. Tüm malzemeler konulduktan sonra iyice karıştırılır ve tümünün özleşmesi sağlanır. Biraz soğumaya bırakıldıktan sonra servis kısmına geçildiğinde makarna servis tabağına koyulup üzerine salçalı yoğurt sos ve baharatlar eklenir ve bu şekilde servis edilir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.