Header Ads

Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır

 

etsiz nohut yemeği tarifi

Bakliyatların en çok sevilenlerinden biri olan nohut yemeğini etsiz bir şekilde de son derece lezzetli pişirmek mümkündür. 2-4 kişilik nohut yemeği tarifine geçmeden önce malzeme listesi aşağıdadır.

 

 Malzemeler

l 2 su bardağı nohut

l 1 adet domates (mevsimi değilse domates püresi ya da domates sosu da kullanılabilir.)

l 1 adet kuru soğan

l 1 yemek kaşığı domates salçası

l 1 tatlı kaşığı biber salçası

l 4 yemek kaşığı sıvı yağ

l Yeteri kadar tuz

l Yeteri kadar karabiber

l Yeteri kadar pul biber (tuz, karabiber ve pul biberin miktarı damak tadına göre değişiklik gösterebilir.)

l Sıcak su

Malzeme listesinin ardından yemek tarifi kısmına geçilebilir. Bu malzemeler ile 2-4 kişiye rahatlıkla yetecek kadar nohut yemeği yapılabilir. Kişi sayısına göre malzeme miktarı değiştirilebilir.

 

 Etsiz Nohut Yemeği Tarifi

l Öncelikle yemeği yapmadan 1 gece önce nohutlar bir kaba alınarak üzerlerine yeteri miktarda su konulur. Nohutlar 1 gece boyunca ıslatılmış olunur. Böylece nohutlar yumuşayacak ve daha kolay pişecektir. Nohutları ıslatmadan da pişirmek mümkündür ama nohutlar ıslatılmadığı zaman daha sert olacakları için pişme süresi biraz artacaktır.

l Bir tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ konulur.

l 1 adet kuru soğan yemeklik bir şekilde doğranarak sıvı yağın içerisine eklenir ve ocağın altı açılır. Soğan bir miktar kavrulur.

l Soğan kavrulduktan sonra 1 adet domates (mevsimi değilse 2 yemek kaşığı kadar domates püresi ya da domates sosu da kullanılabilir.) yemeklik doğranarak tencereye eklenir.

l Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı da biber salçası ilave edilir. Salçanın açılması için az miktarda su eklenerek karıştırılır.

l Suyu süzülen nohutlar tencereye eklenir ve bir kaç kez karıştırılır.

l İstenilen miktarda tuz, karabiber ve pul biber de ilave edilerek tekrar karıştırılır.

l Nohutların yaklaşık olarak 3 parmak kadar üzerine geçece şekilde sıcak su da eklendikten sonra son kez karıştırılır.

l Eğer düdüklü tencerede pişirilecekse düdüklü tencere kapatıldıktan sonra ötünce ocağın altını kısalarak 30 dakika kadar sonra kontrol edilir. Her düdüklü tencerenin pişme süresi farklı olacağından kontrollü pişirmekte fayda vardır.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.