Header Ads

Tarçın Çayının Vücut Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

 

tarçın çayı faydaları

·   

Tarçın çayı kan dolaşımını hızlandırır.

Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını garanti eder. 

Tarçın çayı mide bulantısını önler. 

Dengeli bir kolesterol seviyesi sağlar. 

Sindirim özelliği olan tarçınlı bitki çayı mide ve bağırsak şişkinliklerini giderir. 

Tarçın çayı kan şekerini dengeler. 

Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur. 

Tarçın çayı hafızayı geliştirir. 

Diş eti hastalığını iyileştirici etkisi olan tarçın çayı diş çürümelerini de önler.

Antioksidanların Korunması

Tarçın çayı, birçok bitki çayı gibi antioksidanlar açısından zengindir. Tarçın kabuğu, antioksidan özelliklere sahip kateşinler ve prosiyanidinler içerir. Bu antioksidanlar vücudu serbest radikallerin sebep olduğu oksidatif stresten de korur. Bu özelliği sayesinde tarçın çayı hücreleri yeniler ve gençlik katar. 

Tarçın Çayı Yağ Yakmalarına Yardımcı

Tarçın Çayı metabolizmayı harekete geçirerek yağ yakmaya yardımcı olur. Sindirim sisteminin çalışmasını düzenler. Şişliği ve vücutta biriken toksinleri atarak şişmeyi önler. Tarçın çayı kan şekeri dengesini koruduğu için acıkmayı ve aşermeyi önler. Bu özelliği sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Tarçın çayı tek başına kilo vermeye yardımcı olmaz, ancak bir diyet planına ek olarak tüketildiğinde yağ yakmaya yardımcı olur. 

Hafif Tarçın Çayı Evde Yapın

Tarçın çayı evde yapmak kolaydır. Öğütülmüş tarçınlı tarçın çayı yapmak için bir çaydanlığa 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın koyun. Yaklaşık 2 bardak ılık kaynamış su ekleyin. Tarçın çayının sertleşmesi için 10 dakika bekleyin. Daha sonra bir bardağa süzün ve için. Çubuk tarçınla çay yapmak isterseniz demliğe 3 çubuk tarçın atın. 2 su bardağı sıcak kaynamış su ekleyin ve demlenmesini bekleyin.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.