Header Ads

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi

üç malzemeli cheesecake tarifi

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Malzemeleri :

  • 3 tane yumurta
  • 120 gram beyaz çikolata
  • 120 gram labne peyniri
  • bir yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifinin Püf Noktası Nedir ?

Yumurtaların beyaz ve sarı taraflarını dikkatli bir halde ayırmaya dikkat ediniz.Yumurta beyazlarını kabarıp sert bir kıvama gelene kadar çırpmaya itina gösteriniz.Beyaz çikolata küplerini kaynayan suya değdirmeden dikkatli bir halde benmari usulü eritiniz.Fırın tepsisine eklemiş olduğunuz sıcak suyun kek harcıyla temas etmemesine, fırının ilk olarak ısıttığınız olmasına dikkat ediniz.

Üç Malzemeli Cheesecake Tarifi Nasıl Hazırlanır

  1. Ufak parçalara ayırdıktan sonrasında cam bir kaseye eklediğiniz beyaz çikolata küplerini, kaynar su dolu bir tencere üstüne oturtup benmari usulü eritiniz (Kaynar su dolu tencere bu süreçte ocak üstünde olmasın).
  2. Kaynar suyun erimiş çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine özen göstererek karıştırınız.
  3. Yumurtaların sarı ve beyaz taraflarını dikkatli bir halde farklı farklı kaplara ayırınız.
  4. Yumurta beyazlarını mikser desteği ile, yüksek hızda köpük köpük olana kadar katı bir kıvama gelene kadar çırpınız.
  5. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolataya suyunu süzülen labne peynirini ilave edip bir spatula desteği ile karıştırınız. Farklı bir kenarda beklettiğiniz yumurta sarılarını ekleyip karıştırma yöntemini devam ettiriniz.
  6. Katı bir şekle gelen karıştırılmış yumurta beyazlarını, beyaz çikolatalı cheesecake bileşimine üç basamakta yavaş yavaş ekledikten sonra bir spatula desteği ile aşağıdan yukarı doğru doğru karıştırınız. Cheesecake karışımını tamamlayanız.
  7. Yuvarlak ve sıcaklığa dayanan cam bir fırın kabına yağlı kağıt serip hazırlamış olduğunuz cheesecake karışımını dökünüz. Yukarı doğru çıkan kabarcıkların kaybolması için kalıbı birkaç defa mutfak tezgahına vurunuz.
  8. Büyük bir fırın tepsisine iki parmak genişliğinde sıcak su döküp sıcaklığa dayanan, cam kalıbı üstüne oturtunuz.
  9. İlk olarak ilk olarak ısıttığınız 170 santigrat fırında 15 dakika, arkası sıra 160 santigrat fırında 15 dakika daha pişiriniz. Cheesecake’i, fırın ısısını kapatıp kapağını açmadığınız fırında, kendi ısısında 15 dakika daha bekletiniz.
  10. Eğer yapabilirseniz bir ızgara teli üstüne eklediğiniz keki oda ısısında hepsi soğutunuz. Kalıbından dikkatli bir halde çıkardığınız cheesecake’i üstüne pudra şekeri ekleyiniz kesildikten sonra arkadaşlarınızla paylaşınız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.