Header Ads

Cevizli Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Cevizli Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzeme Listesi

Muhallebisi İçin;

- 1 Litre Süt

- 1 Su bardağı un

- 1 Su bardağı şeker

- 1 Yumurta Sarısı

-  Kadayıf için 300 gr yaş kadayıf

- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

- 3 yemek kaşığı şeker

- 150 gr tereyağı

 

Hazırlanışı;

 

Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısını alalım. Güzelce çırptıktan sonra ocağın altını yakalım. Orta ateşte sürekli çırparak homojen bir kıvam almasını sağlayalım ve kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim. Tereyağını ekledikten ve erittikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için mikser yardımı ile biraz çırpalım, ardından soğumaya bırakalım. Şimdi sıra muhallebimizin kadayıfında...

 

300 gr kadayıfı altı yanmayacak bir tencereye alalım. Tencerenin içine şekerini ekleyelim ve göz kararı kadar ( ben 2 yemek kaşığı tercih ediyorum )tereyağı ekleyelim ve rengi kızarana kadar orta ateşte kavuralım. En son cevizleri de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tenceremizi ocaktan alalım.

 

Kadayıf ve muhallebimiz soğuduktan sonra borcamın alt kısmına kadayıflarımızı yayalım. ( Alt kısmın kalın olmamasına dikkat edelim.) Daha sonra kadayıfın üstüne muhallebinin tamamını özenle aktaralım ve spatula yardımıyla düzgünce şekil verelim. Ardından ise geri kalan kavrulmuş kadayıfımızı muhallebinin üzerine serpiştirelim. Süslemek için isteğinize göre muhallebinin üzerine fındık, ceviz, nar veya istediğiniz herhangi bir malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ben borcamın kenarlarına nar ekliyorum ve çok yakışıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.