Header Ads

Menemen Tarifi, Menemen Nasıl Yapılır?

menemen tarifi


Tarif Hakkında Bilgiler :

-        Tarif yaklaşık olarak 2-4 kişiliktir.

-        Tarifin hazırlanması için yaklaşık 10 dakika hazırlık süresi vardır.

-        Menemen tarifi yaklaşık 15-18 dakika pişirme süresine ihtiyaç duymaktadır.

 

Birçok evde pratik bir şekilde hazırlanan, bugün yemekte ne yapsam aklıma bir şey gelmiyor deyince akıllara birden menemen gelen birçok değerli takipçimiz için menemen tarifini sizler için detaylı bir şekilde hazırladık. En zor zamanların kurtarıcısı olarak düşünülen ve hazırlanması birçok yemeğe göre basit olan menemen tarifine dilerseniz geçelim.

Menemen Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

-        2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

-        3 adet orta boy domates

-        3 adet yeşil biber (biberlerin sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra ince ince doğrayınız)

-        1/2 (yarım) çay kaşığı kadar tuz

-        3 adet yumurta

-        Kaşar peyniri (Bu malzeme isteğe bağlıdır. Eğer kaşar peynirli menemen yapmak istiyorsanız bu tarif için küçük bir kasenin yarısı kadar kaşar peyniri yeterli olacaktır.)

 

Menemen Nasıl Yapılır?

1.      İlk önce sıvı yağı ve biberleri bir tavaya alınız. Tava içinde biberleri rengi dönünceye kadar özenli bir şekilde kavurunuz.

2.      Biberlerin üzerine önceden kabuklarını soyup küçük küçük doğramış olduğunuz domateslerini ekleyiniz.

3.      Biber ve domatesleri kısık ateşte tavanın kapağını da kapatarak domateslerin iyi bir şekilde pişmesini  bekleyiniz.

4.      Domateslerinizin suyu çok yoksa veya domatesleriniz tavaya yapışıyorsa tavanın içine birazcık kaynak su ekleyebilirsiniz. (Bu sadece bir öneridir, çoğu zaman bu duruma gerek kalmamaktadır.)

5.      Domatesleriniz piştikten sonra artık yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları isterseniz çırpabilir isterseniz kırmış olduğunuz gibi bırakabilirsiniz. Bu menemeni tüketecek kişinin tercihine bağlıdır.

6.      Menemeninizin üzerine tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyiniz.

7.      Malzemelerde de belirttiğimiz gibi kaşar peyniri eklemek isteyen kişiler bu aşamada kaşar peynirini menemenin üzerine ilave edebilir.

8.      Menemen Nasıl Yapılır? Menemen tarifimizin bu aşamada sonuna gelmiş bulunmaktayız. Menemeni ister tavada isterseniz de bir tabağa koyarak servis edebilirsiniz. Şimdiden menemen tarifini deneyen ve deneyecek olan takipçilerimize afiyet olsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.