Header Ads

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

 

pirinç pilavı nasıl yapılır

  • è Vermiş olduğumuz pirinç pilavı tarifi yaklaşık olarak 5 – 6 kişiliktir.
  • è Tarifin 25 dakikalık bir hazırlık süreci ve 20 – 25 dakika kadar pişirme süresi bulunmaktadır.

 

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Birçok kişi tane tane dökülen pirinç pilavı yapmak ister ama bazı kişiler için bu kıvamı tutturmak hüsranla sonuçlanabilir. Pirinç pilavının yapımı kışra sürse de güzel bir pilav yapmak deneyim isteyen bir işlemdir diyebiliriz. Sizlere bu tarifimizde “Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?“ hakkında tarifimizi vereceğiz. Umarız bu tariften sonra herkes istediği bir kıvamda pirinç pilavı yapmış olur. Dilerseniz şimdi pirinç pilavı nasıl yapılır tarifimizin malzemelerini sizlere tanıtalım.

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·       2 su bardağı kadar pirinç

·       3 yemek kaşığı kadar tereyağı

·       2,5 su bardağı sıcak su

·       Tuz (kişinin damak zevkine göre miktarı değişebilir)

Pirinçleri Islatmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·       Pirinçlerin üzerini geçecek miktarda ılık su (bu miktar sizin pirinçleri koyduğunuz kaba göre değişiklik gösterebilir)

·       Tuz

Dilerseniz şimdi Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını sizlere maddeler halinde bu tarifimizde vermeye çalışalım.

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

1.     İlk olarak pirinçleri bol suda yıkıyoruz. Pirinçleri yıkadıktan sonra uygun bir kaba alıyoruz ve pirinçlerin üzerini geçecek miktarda ılık su ekliyoruz. Kabın içerisine bir miktar tuz da ilave edip karıştırıyoruz ve yaklaşık olarak 16-21 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra ise pirinçleri yıkıyoruz ve suyunu iyi bir şekilde süzüyoruz. Pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkıyoruz ve çıkan suyun berrak olduğunu gördükten sonra işlemi sonlandırıyoruz.

2.     Tencerede tereyağını eritip suyunu iyi bir şekilde süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve 4-6 kadar kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz. Pirinçlerin yeterli kadar kavrulduğunu bilmiyorsanız bunu pirinçlerin tane tane dökülmeye başladığını gördüğünüz zaman pirinçler bir şekilde kavrulduğunu söyleyebiliriz.

3.     Pirinçlerin kavrulma işlemini tamamlandıktan sonra sıcak su ekliyoruz.

4.     Daha sonra tuz ekliyoruz.

5.     Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pilavı pişirmeye alıyoruz.

6.     Suyun üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğu zaman tencereyi kısık ateşe alıyoruz. Pirinçler yumuşayana kadar ve su tamamen çekilene kadar pişirme işlemine devam ediyoruz.

7.     Pilav piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız tencereyi üzerine havlu peçete seriyoruz ve kapağı tekrardan kapatıyoruz.

8.     Yapmış olduğumuz pilavı 12-16 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.

9.     Evde pilav nasıl yapılır tarifini deneyen takipçilerimize şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.