Header Ads

Ispanak Çorbası Tarifi

 

ıspanak çorbası tarifi

Ispanak çorbası içerisindeki vitaminler sayesinde oldukça besleyici ve faydalı bir çorbadır. Özellikle kış ve bahar aylarında tüketilmektedir. Ispanak çorbası tarifini hazırlamak için 15 dakikası hazırlık, 20 dakikası pişirme olmak üzere 35 dakikaya ihtiyaç vardır. Aşağıda verilen yemek tarifi 4 kişiliktir.

 

 Ispanak çorbası malzemeler;

l 100 gram ıspanak

l 1 adet orta boy soğan

l 2 yemek kaşığı sıvı yağ

l 4,5 su bardağı su

l Tuz

 

 Terbiyesi için gerekli malzemeler;

l 5 yemek kaşığı yoğurt

l 1 adet yumurtanın sarısı

l 1 yemek kaşığı un

l 2 damla limon suyu

 

 Üzeri için;

l 1 yemek kaşığı tereyağı

l 1tatlı kaşığı kırmızı pul biber

 

 Ispanak çorbası yapılışı;

 -Ispanak çorbası yapılırken öncelikle; 100 gram ıspanak sirkeli suyla yıkanır daha sonra birkaç ke duru suyla iyice yıkanır ve temizlenir. Bıçak yardımı ile ince ince doğranır.

 -Daha sonra 1 adet orta boy soğan ince ince yemeklik olacak şekilde doğranır. Sonrasında orta oy derin bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ üzerine de ince ince doğranan bir adet orta boy soğan eklenir. Soğan ve sıvı yağ yaklaşık iki üç dakika boyunca kavrulur.

 -Soğanlar yağla beraber kavrulduktan sonra ince ince doğranmış olan 100 gram ıspanak üzerine eklenir. -Ispanaklar bu şekilde 4-5 dakika boyunca kavrulur. Kavrulan ıspanakların üzerine 4 buçuk su bardağı ilave edilir, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.

 -Ispanak çorbasının terbiyesi için; derin bir kaba 5 yemek kaşığı yoğurt koyulur. Üzerine 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un ve 2 damla limon suyu eklenir. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Ardından kaynamış olan çorbanın suyundan 1 kepçe alınır ve terbiyenin üzerine eklenir. Hızlı bir şekilde karıştırılır ve terbiyenin ılık hale gelmesi sağlanır.

 -Hazırlanan terbiye çorbanın üzerine azar azar ve hızlıca karıştırılarak dökülür. Terbiyenin tamamı döküldükten sonra ıspanak çorbası ara ara karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Çorba kaynamaya başladıktan sonra üzerine damak tadına göre istenilen miktarda tuz eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak 10 dakika daha kaynatılır ve kıvamı kontrol edilir. Kıvamı koyu ise su ilave edilerek istenilen kıvam yakalanır.

 -Ispanak çorbasının üzeri için; küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve eridikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber koyularak biraz kızdırılır. Servis etmeden hemen önce çorbanın üzerine dökülerek sıcak bir şekilde servis edilir.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.