Header Ads

Akçaabat Köftesi Tarifi

 


Akçaabat Köftesi, Karadeniz'in eşsiz lezzetlerinden biri olan enfes bir köfte çeşididir. Bugün, hiçbir sitede yer almayan özgün tarifle, damaklarda unutulmaz bir iz bırakan Akçaabat Köftesi'ni sizlerle paylaşıyoruz. İşte, malzemeler ve yapılışla Karadeniz'in tadını sofralarınıza taşıyan bu nefis lezzet!


Malzemeler:


Köftesi için:


500 gram dana kıyma

1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)

2 dilim bayat ekmek (suda ıslatılmış ve suyu sıkılmış)

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı pul biber

Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:


2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay kaşığı pul biber

Yapılışı:


1. Akçaabat Köftesi için dana kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyerek kıymayı yoğurun. Kıyma ve soğanın birbirine karıştığı an, size lezzetin hazırlık aşamasındaki hazzını yaşatacak.


2. Islattığınız bayat ekmeği suyunu sıkarak kıyma karışımına ekleyin. Ekmek ve kıymanın buluştuğu anda, size yumuşak bir köfte yapmanın keyfini verecek.


3. İnce kıyılmış maydanozu, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyerek köfteyi baharatlandırın. Baharatların kıyma ile buluştuğu an, size Karadeniz'in gizli baharatlarını hissettirecek.


4. Köfte harcından küçük parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekillendirin. Köfteleri şekillendirirken, size Karadeniz'in sıcaklığını hatırlatacak.


5. Tavada sıvı yağ ile köfteleri kızartın. Köftelerin kızardığı sıcaklık, size mutfakta ustalıkla hareket etmenin mutluluğunu yaşatacak.


6. Sos için tereyağını eritin ve pul biber ekleyerek karıştırın. Tereyağının pul biberle dans ettiği anda, size köfteleri soslamak için sabırsızlandığınızı hatırlatacak.


7. Kızaran köfteleri servis tabağına alın ve üzerine sosu dökün. Sosun köftelerle buluştuğu an, size sofranızda renkli bir şölenin başladığını hissettirecek.


8. Şimdi, Akçaabat Köftesi'ni sıcak olarak servis yapın ve sevdiklerinizle Karadeniz'in enfes tadını sofranızda paylaşın. Eşsiz lezzetin keyfini çıkarın.


Akçaabat Köftesi, Karadeniz'in doğal ve taze malzemeleriyle hazırlanan bir lezzettir. Yöresel dokunuşlar ve özenle seçilen baharatlar, bu köfteyi unutulmaz kılıyor. Şimdi, bu özgün tarifi denemek için mutfağa adım atın ve Karadeniz'in tadını sofranıza taşıyın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.