Header Ads

Ahududu ve Ahududu Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

 

ahududu faydalari

Ahududu, genelde böğürtlen ile karıştırılan ve aynı zamanda çileğe de benzeyen bir meyvedir. Yaz aylarında ve son bahar aylarında meyve veren ahududu kırmızı renkli bir meyvedir. Oldukça sulu ve etli bir yapıya sahip olan ahududunun sert çekirdeklere de sahip bir meyvedir.

Ahududunun faydaları nelerdir?

Kanı temizler ve vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Şeker ve böbrek rahatsızlığı yaşayanlara tavsiye edilmekte olan ahududu, vücuda dinçlik verir, dokuların güçlenmesini ve sıklaşmasını sağlar. Ateşli hastalıklara karşı ateşin düşmesine yardımcı olur. Ahududu A vitamini açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Verem, anemi, romatizma hastalıklarına karşı şifa kaynağıdır. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. Yüksek lif içermesi ile kabızlığa karşı son derece etkili bir meyvedir. Çiçeklerinin kaynatılarak gargara yapılması diş eti hastalıklarına iyi gelmektedir. Maske yapılıp yüze sürülebilir ve akne, sivilce gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Ahududu ne sıklıkla tüketilmelidir? Günde beş, altı adet tüketilerek faydalarından yararlanılabilir.

Ahududu yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Diş eti hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Adeti düzenler, ishale ve bronşite iyi gelir. Ahududu yaprakları, ishali gidermeye yardımcı olan madde tanen yönünden oldukça zengindir.

Ahududu yaprağı çayı nasıl yapılır?

Kurutulmuş ve ufalanmış ahududu yapraklarını soğuk suda bekletiniz. Sonra yaprakların içerisinde bulunduğu bu suyu kaynatınız. Bir fincan ahududu yaprağı çayı için bir çay kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı yeterlidir.

Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar dinlenmeye bırakınız. Sonrasında süzerek içebilirsiniz.

Ahududu yaprağı çayının yan etkileri var mıdır?

Ahududu yaprağı çayını, rahim bölgesini etkilemesi nedeniyle gebelik döneminde içilmemesi tavsiye edilmemektedir. Bunun haricinde bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte ancak yine de doktorunuzun kontrolünde ve yine doktorunuzun onayı ile tüketmenizde fayda vardır.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.