Header Ads

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

 

hurmanın faydaları

Hurma tüm dünyada oldukça severek tüketilen bir meyvedir. Esas üretim yeri Arap Yarımadasıdır. Zaten o coğrafyada hurmanın faydaları konusunda oldukça fazla inanış vardır. Hurmanın şifalı bir besin olduğuna ve pek çok hastalığı tedavi ettiğine inanılır.

Hurmanın insan sağlığı için faydaları nelerdir?

Aç kalan vücudu hurma ile beslemek son derece sağlıklıdır. Bu nedenle de ramazan aylarında çok fazla tercih edilir. İftarın hurma ile yapılması insan sağlığı açısından son derece önemlidir.

Hurmanın bilinen en önemli özelliği DNA yapısında yenileme oluşturmasıdır. Bu da insanı oldukça genç görünüme ulaştırır. Yani hurma yiyerek gençleşmek de mümkündür.

Hurma oldukça doyurucu özelliği bulunan bir besindir. Bu nedenle de diyet programlarının vazgeçilmez parçasıdır. Hurma yiyerek formu korumak mümkündür. Ancak sadece doyurucu özellikte değildir. Ayrıca son derece besleyicidir. Hurma da A vitamini ve B 2 vitamini de bulunur. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Hurma yiyenlerde bu nedenle kansere yakalanma riski az görülür.

Hurma flor bakımından da oldukça zengindir. Florun yüksek olması dişlerin çürümesine engel olur. Bu nedenle diş doktorları tarafından da hurma yemek çok sık tavsiye edilir.

Hurmada antioksidan özellik bulunur. Bu da kalp ve damar temizliği sağlar. Bu nedenle hurmanın tüketilmesi; kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkmasına engel olur. Bu durumda kalp sağlığı açısından oldukça önem taşır. Damar tıkanıklıklarına izin vermediği için kalbin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlar.

Hurmanın özellikle aç kalan vücutta tüketilmesi gerekir. Bu nedenle de ramazan aylarında iftar sırasında tüketimi yaygındır. Hurmanın faydaları arasında kan şekerini düzenlemesi de sayılır. Uzun süre aç kalan bir vücut bir anda yemek yediği takdirde kan şekeri artar. Oysa hurma sayesinde bu durum dengelenmiş olur.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.